Mi Drop app για ταχύτατες μεταφορές αρχείων μεταξύ Android κινητών


Μία από τις προεγκατεστημένες εφαρμογές στην Xiaomi συσκευή μου είναι το «Mi Drop». Δοκίμασα την εφαρμογή μεταφοράς αρχείων μεταξύ Android κινητών συσκευών και έμεινα έκπληκτος με τις δυνατότητες της!
Αρχικά, το «Mi Drop» είναι διαθέσιμο μέσω του Google Play για όλες τις Android συσκευές, όχι μόνο για τις Xiaomi που ίσως πολλοί πιστεύουν καθώς είναι γέννημα θρέμμα της εταιρίας.
Όσα διαφημίζει η Xiaomi για την εφαρμογή «Mi Drop» είναι αλήθεια:
  • Μπορεί να μοιράσει αρχεία μεταξύ κινητών χωρίς τη χρήση ίντερνετ
  • Υποστηρίζονται τα αρχεία οποιουδήποτε τύπου χωρίς περιορισμό
  • Η μεταφορά είναι πολύ πιο γρήγορη σε σύγκριση με το Bluetooth (η Xiaomi υποστηρίζει έως και 200 φορές πιο γρήγορη)
  • Το design της εφαρμογής είναι όσο πιο απλό και minimal γίνεται, κάνοντας τη μεταφορά εξαιρετικά απλή υπόθεση
  • Είναι δωρεάν και χωρίς διαφημίσεις
Ας εμβαθύνουμε περισσότερο στην εφαρμογή για να την κατανοήσουμε περισσότερο.
Έστω λοιπόν ότι θέλετε να στείλετε ένα αρχείο από μια Android συσκευή σε μια άλλη. Θα πρέπει να έχετε εγκατεστημένο το «Mi Drop» και στις δύο συσκευές.
Η αρχική σελίδα της εφαρμογής έχει δύο κύριες επιλογές, τις «Αποστολή» με μπλε χρώμα και «Λήψη» με πράσινο χρώμα. Το δεύτερο μισό της παραπάνω εικόνας δείχνει την κατάσταση αναμονής για λήψη αρχείων, έχοντας πατήσει στην αρχική σελίδα την επιλογή «Λήψη».
Όπως μπορείτε να δείτε και στην εικόνα, έχει γίνει αυτόματη ενεργοποίηση Wi-Fi σημείου πρόσβασης, καθώς μέσω Wi-Fi στέλνονται και λαμβάνονται τα αρχεία μεταξύ των δύο Android συσκευών.
Προσοχή όμως: Το Mi Drop δεν απαιτεί να είστε συνδεδεμένοι σε κάποιο Wi-Fi δίκτυο ή να έχετε ανοιχτά τα δεδομένα για να στείλετε ή να λάβετε αρχεία από άλλη συσκευή με την ίδια εφαρμογή. Η συσκευή που λαμβάνει τα αρχεία δημιουργεί μέσω της εφαρμογής ένα Wi-Fi σημείο πρόσβασης και η συσκευή που στέλνει τα αρχεία συνδέεται στο προηγούμενο σημείο Wi-Fi.
Στο πρώτο μισό της παραπάνω εικόνας γίνεται η επιλογή αρχείων για αποστολή, αφού πρώτα έχουμε πατήσει από την αρχική σελίδα την επιλογή «Αποστολή».
Στο δεύτερο μισό γίνεται αναζήτηση για χρήστες που έχουν πατήσει στη συσκευή τους την επιλογή «Λήψη» και έχουν δημιουργήσει Wi-Fi σημείο πρόσβασης για να λάβουν τα αρχεία.
Όπως θα παρατηρήσατε, όλα είναι πολύ απλά και θα το διαπιστώσετε και στη χρήση.
Σε δοκιμή που προχώρησα ανάμεσα σε δύο συσκευές Android (Xiaomi Redmi Note 3 Pro και Samsung Galaxy S5), παρατήρησα το εξής:
Για αποστολή αρχείου μεγέθους 622 MB, το Mi Drop κατάφερε να το στείλει μέσα σε 01:42 (1 λεπτό και 42 δευτερόλεπτα), πιάνοντας ταχύτητα 6 MB/s κατά μέσο όρο.
Δοκίμασα το ίδιο αρχείο να το στείλω και μέσω Bluetooth και παρατήρησα πως στον ίδιο χρόνο (01:42) είχε σταλεί μόλις το 3% του αρχείου. Επομένως θα χρειαζόντουσαν περίπου 55 λεπτά για να σταλεί όλο το αρχείο.
Η διαφορά που εγώ εντόπισα μεταξύ Mi Drop και Bluetooth, αν οι υπολογισμοί μου είναι σωστοί, είναι πως το Mi Drop ήταν περίπου 30 φορές πιο γρήγορο κατά την αποστολή του αρχείου.
Τέλος, μέσα από τις ρυθμίσεις του Mi Drop θα παρατηρήσετε πως υπάρχει επιλογή για σύνδεση της εφαρμογής με υπολογιστή. Η αποστολή αρχείων μεταξύ κινητού και υπολογιστή γίνεται με τη βοήθεια του FTP (File transfer protocol).
Ακόμη να πειστείτε να τη δοκιμάσετε;

Σχόλια