Απόκρυψη της ένδειξης «Διαβάστηκε» στο Facebook για Chrome & Firefox σε υπολογιστή


Στην εποχή των SMS γνωρίζαμε μονάχα αν το μήνυμα μας παραδόθηκε στην άλλη συσκευή. Στην εποχή του Facebook chat το πήγαμε ένα βήμα παραπέρα, αφού εκτός από την παράδοση γνωρίζουμε πότε έγινε και η ανάγνωση του μηνύματος.
Για κάποιους αυτό είναι χρήσιμο, όχι όμως για όλους. Υπάρχει αυτή η πλευρά που υποστηρίζει πως γίνεται παραβίαση της ιδιωτικότητας και πως δε θα έπρεπε να φαίνεται πότε «Διαβάστηκε» ένα μήνυμα.
Μπορεί να φαίνεται μικρή και ασήμαντη αυτή η ένδειξη, όμως πολλοί έχουν τσακωθεί ή παρεξηγηθεί γιατί π.χ. ένα μήνυμα διαβάστηκε και ποτέ δεν ήρθε η απάντηση, ή γιατί ένας χρήστης είναι online και επιλέγει να μη διαβάσει ένα μήνυμα, κλπ.
Ευτυχώς, υπάρχουν προγραμματιστές που συμπάσχουν και κυκλοφορούν λύσεις για την απόκρυψη της ένδειξης «Διαβάστηκε» στις Facebook συνομιλίες.
Στην περίπτωση του Android είδαμε πώς αυτό μπορεί να συμβεί με τη βοήθεια μιας εφαρμογής. Στον συγκεκριμένο οδηγό θα δούμε πώς αυτό μπορεί να επιτευχθεί για όσους χρησιμοποιούν Google Chrome και Mozilla Firefox σε υπολογιστή.
Για τις ανάγκες του οδηγού θα χρησιμοποιήσουμε την επέκταση «Unseen for Facebook» του Google Chrome και «FB unseen» του Mozilla Firefox. Επομένως, προχωρήστε στην προσθήκη (εγκατάσταση) της επέκτασης στον browser σας πριν συνεχίσετε.

Διαδικασία απόκρυψης του «Διαβάστηκε» στις Facebook συνομιλίες των Chrome & Firefox

Μετά την εγκατάσταση της επέκτασης, κανονικά θα μπορείτε να διαβάζετε FB μηνύματα χωρίς οι υπόλοιποι συμμετέχοντες της συνομιλίας να το γνωρίζουν, τόσο μέσω του facebook.com όσο και μέσω του messenger.com.
Παρόλα αυτά, ας δούμε ποιες επιλογές της επέκτασης πρέπει να είναι ενεργοποιημένες, ώστε να μην αντιμετωπίσετε κάποιο πρόβλημα.
1. Βρείτε το μπλε εικονίδιο της επέκτασης στο πάνω δεξί μέρος του Chrome ή του Firefox και πατήστε το.
2. Σιγουρευτείτε πως είναι τικαρισμένες οι επιλογές:
– Block the «seen» feature of the chat
– Block the «delivery receipts» feature of the chat
– Block the typing indicator of the chat
Παρόλο που στις επιλογές υπάρχει ξεχωριστή («Use fbunseen on messenger.com») για να λειτουργήσει η επέκταση στη σελίδα messenger.com στην περίπτωση του Chrome, φαίνεται πως αυτή λειτουργεί ακόμη και με την προηγούμενη επιλογή απενεργοποιημένη. Βέβαια, μπορείτε να την ενεργοποιήσετε για να είστε σίγουροι, αν χρησιμοποιείτε τη σελίδα messenger.com.
Τέλος, μπορείτε απενεργοποιώντας τις επιλογές να επιτρέπετε στους υπόλοιπους να γνωρίζουν πότε διαβάσατε τα μηνύματα τους, χωρίς να χρειαστεί να απεγκαταστήσετε την επέκταση.

Σχόλια