Ξεκλείδωμα/Σπάσιμο WiFi σε Android μέσω GWPA Finder


Επισκέφθηκα πριν λίγες μέρες τον οδοντίατρο και καθώς περίμενα να έρθει η σειρά μου ήθελα να συνδεθώ στο ίντερνετ, μα δεν είχα δεδομένα mb για να το κάνω. Τότε ήταν που σκέφτηκα να δοκιμάσω την τύχη μου με την εφαρμογή GWPA Finder – Greek WPA Finder στην Android συσκευή μου.

Τι ακριβώς κάνει η εφαρμογή GWPA Finder;

Όπως αναφέρει ο δημιουργός της εφαρμογής, Thanos Fisherman, η «εφαρμογή πραγματοποιεί ανάκτηση εργοστασιακών κωδικών από συγκεκριμένες μάρκες router και σας βοηθάει να δοκιμάσετε την ασφάλεια του δικού σας δικτύου».
Με πιο απλά λόγια, το GWPA Finder μπορεί και σπάει/ξεκλειδώνει εργοστασιακούς κωδικούς WiFi, αυτούς δηλαδή οι οποίοι έρχονται μαζί με το router και αναγράφονται συνήθως κάπου πάνω στη συσκευή για να τους βλέπουν οι ιδιοκτήτες τους.
Η Android εφαρμογή μπορεί να έχει δημιουργηθεί με σκοπό να κινητοποιήσει τους ιδιοκτήτες WiFi δικτύων να αλλάξουν τον εργοστασιακό κωδικό πρόσβασης σε αυτά για να είναι περισσότερο ασφαλείς, όμως πολλοί το χρησιμοποιούν για να βρίσκουν δωρεάν ίντερνετ οπουδήποτε.
Αν λοιπόν κι εσείς δεν έχετε αλλάξει ποτέ τον κωδικό WiFi πρόσβασης στο router σας, τότε υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να σας κλέβουν ίντερνετ οι γείτονες.

Πώς ξεκλειδώνω/σπάω κωδικούς σε Android μέσω του GWPA Finder;

Πρώτα απ’όλα, κατεβάστε δωρεάν και εγκαταστήστε την εφαρμογή μέσω του Google Play. Θα χρειαστεί να έχετε Android έκδοση 4.0.3 και άνω.
Κατά το άνοιγμα της εφαρμογής, ενεργοποιείται αυτόματα το WiFi στην Android συσκευή σας και γίνεται σκανάρισμα όλων των WiFi δικτύων στην περιοχή που βρίσκεστε.
Στη συνέχεια, η εφαρμογή κατατάσσει τα WiFi δίκτυα σε 3 κατηγορίες:
  • Πιθανώς ευάλωτα: Είναι εκείνα τα οποία είναι πιο πιθανό να χακάρετε, αν φυσικά ο εργοστασιακός κωδικός του router δεν έχει αλλαχθεί.
  • Πιθανώς ασφαλή: Είναι εκείνα τα οποία σε σπάνιες περιπτώσεις θα χακάρετε, μιας και τα περισσότερα έχουν αλλάξει τον εργοστασιακό κωδικό του router.
  • Δεν υποστηρίζονται: Είναι εκείνα τα οποία η εφαρμογή δε μπορεί να χακάρει γιατί δεν υποστηρίζονται οι router συσκευές αυτών ή γιατί οι ιδιοκτήτες τους έχουν αλλάξει τον εργοστασιακό κωδικό πρόσβασης.
Tip: Σέρνοντας την οθόνη προς τα κάτω, κάνετε εκ νέου σκανάρισμα.
1. Κάτω από την κατηγορία «Πιθανώς ευάλωτα», πατήστε πάνω σε κάποιο δίκτυο WiFi. Στο παράδειγμα επέλεξα το «vodafone8» που είναι «πιθανώς ασφαλές», μιας και δε βρήκα τριγύρω κάποιο «πιθανώς ευάλωτο». Να επιλέγετε πρώτα αυτά με το καλύτερο δυνατό σήμα, αφού είναι πιο κοντά σας και έχετε περισσότερες πιθανότητες να συνδεθείτε.
2. Στη νέα οθόνη με τις πληροφορίες του δικτύου, θα σας εμφανιστούν στο κάτω μέρος ένα ή περισσότερα κλειδιά. Επιλέξτε ένα από αυτά.
Στο πλαίσιο που θα εμφανιστεί έχετε δύο επιλογές:
3. Να πατήσετε «ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ» και να μεταφερθείτε στη σελίδα των Android ρυθμίσεων με τα διαθέσιμα WiFi, να βρείτε το συγκεκριμένο WiFi δίκτυο (στο παράδειγμα μας το «vodafone8») και να δοκιμάσετε το κλειδί κάνοντας το επικόλληση (έχει προηγουμένως γίνει αυτόματη αντιγραφή του κλειδιού).
4. Να πατήσετε «ΣΥΝΔΕΣΗ» και να επιχειρήσει η εφαρμογή αυτόματα να συνδεθεί στο δίκτυο WiFi χρησιμοποιώντας το κλειδί που επιλέξατε προηγουμένως. Η λειτουργία αυτή δε λειτουργεί πάντα σωστά.
Αν όλα πάνε καλά και είστε τυχεροί, τότε θα συνδεθείτε στο συγκεκριμένο WiFi δίκτυο και θα έχετε δωρεάν ίντερνετ. Διαφορετικά, συνεχίζετε τη διαδικασία για άλλα πιθανώς ευπαθή δίκτυα στην περιοχή σας και δοκιμάζοντας όλα τα διαθέσιμα κλειδιά ανά δίκτυο.
Περισσότερες πληροφορίες για την εφαρμογή θα βρείτε εδώ.

Σχόλια