Online κατέβασμα και κόψιμο τραγουδιών (mp3) από το YouTube


Στο YouTube μπορούμε να βρούμε σχεδόν ό,τι θέλουμε από μουσική, είτε ψάχνουμε συναυλίες, είτε επίσημα τραγούδια, είτε επανεκτελέσεις, κλπ.
Μπορούμε να τα ακούμε ψάχνοντας και ανοίγοντας τα αγαπημένα μας βίντεο, βάζοντας τα σε playlists, όμως δε θα ήταν καλύτερα να τα έχουμε offline στον υπολογιστή μας ή στην κινητή συσκευή μας, σε μορφή mp3;
Μέσω της υπηρεσίας OnlineVideoConverter.com μπορούμε να κατεβάσουμε σε mp3 αρχείο οποιαδήποτε μουσική από βίντεο στο YouTube, χωρίς εγκατάσταση προγράμματος, απευθείας από τον αγαπημένο μας browser.
Το κατέβασμα βίντεο ή μουσικής από βίντεο μέσω YouTube θεωρείται παράνομο, γι’αυτό και αν εφαρμόσετε τον παρακάτω οδηγό είναι δική σας ευθύνη.

Πώς μπορώ να κατεβάσω τραγούδια (σε mp3) από το YouTube;

Ο παρακάτω οδηγός λειτουργεί τόσο μέσω υπολογιστή όσο και μέσω smartphone και tablet.
Πραγματοποιήσαμε την παρακάτω διαδικασία μέσω Android smartphone με χρήση του Google Chrome.
1. Ανοίξτε τη YouTube εφαρμογή και βρείτε το βίντεο με το τραγούδι που θέλετε να κατεβάσετε. Από κάτω από το βίντεο, πατήστε την επιλογή «Κοινοποίηση» με το δεξί βελάκι ως εικονίδιο.
2. Στο πλαίσιο που θα εμφανιστεί, πατήστε την επιλογή «Αντιγραφή συνδέσμου».

3. Στο σημείο αυτό, πατήστε το πλήκτρο για να μεταφερθείτε στη σελίδα που θα γίνει η μετατροπή του βίντεο σε mp3:
onlinevideoconverter.com
4. Στο πάνω μέρος της σελίδας, στο πρώτο πεδίο, επικολλήστε τον σύνδεσμο του YouTube εκεί που αναγράφει «Επικολλήστε το link εδώ…». Απλά πατήστε μέσα στο πεδίο συνεχόμενα και θα εμφανιστεί η επιλογή «Επικόλληση».
5. Στο επόμενο πεδίο επιλέξτε για «Μορφή» (τύπο) του αρχείου την επιλογή «.mp3». Αν δεν θέλετε mp3 αρχείο, μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ των υπολοίπων audio μορφών: «.aac», «.ogg», «.m4a», «.wma», «.flac» και «.wav».
6. Στη συνέχεια πατήστε την επιλογή «Περισσότερες Ρυθμίσεις».
7. Στο πεδίο «Audio Ποιότητα» επιλέξτε «320 kbps» για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα ήχου.
Στο σημείο αυτό, αν θέλετε να μετατρέψετε όλο το βίντεο σε mp3 αρχείο, πηγαίνετε στο βήμα 10. Διαφορετικά, αν θέλετε να κόψετε σημείο του βίντεο, συνεχίστε με τα βήματα 8 και 9.
8. Πατώντας την επιλογή «Έναρξη Video», θα σας εμφανιστεί η ένδειξη«00:00:00» (ώρες:λεπτά:δευτερόλεπτα) για να ορίσετε εσείς από ποιο σημείο θα ξεκινά το mp3 σας.
Για παράδειγμα, ορίζοντας «00:01:23» στο πεδίο «Έναρξη Video», το mp3 σας θα ξεκινά από το 1ο λεπτό και 23ο δευτερόλεπτο του βίντεο.
9. Πατώντας την επιλογή «Λήξη Video», θα σας εμφανιστεί η ένδειξη«00:00:00» (ώρες:λεπτά:δευτερόλεπτα) για να ορίσετε εσείς έως ποιο σημείο θα καταλήγει το mp3 σας.
Για παράδειγμα, ορίζοντας «00:04:25» στο πεδίο «Λήξη Video», το mp3 σας θα σταματά στο 4ο λεπτό και 25ο δευτερόλεπτο του βίντεο.
10. Στη συνέχεια πατήστε το πορτοκαλί πλήκτρο «Start >».
Αν όλη πήγαν καλά θα εμφανιστεί το μήνυμα «Το video βρίσκεται σε διαδικασία επεξεργασίας!».
Κάντε λίγη υπομονή έως ότου δημιουργηθεί το mp3 αρχείο σας από το βίντεο που επιλέξατε.
11. Τέλος, πατήστε την επιλογή «ΛΗΨΗ» για να κατεβάσετε το mp3 σας στη συσκευή σας.

Σχόλια