Ο καλύτερος οδηγός για μετατροπή εικόνων (jpg, png, ++) σε PDF


Ψάχνοντας τρόπο για να κάνω μετατροπή μιας ή περισσότερων εικόνων σε PDF, παρατήρησα πως υπάρχουν πολλές online και offline επιλογές.
Συνήθως η πλειοψηφία των χρηστών προσφεύγει σε online υπηρεσίες ανεβάζοντας τις φωτογραφίες τους και στη συνέχεια κατεβάζοντας το PDF αρχείο που τις περιέχει.
Ο προηγούμενος τρόπος τις περισσότερες φορές έχει περιορισμούς που μπορεί να αφορούν το μέγεθος των εικόνων (π.χ. μέχρι 5 MB) ή ακόμη και το σύνολο αυτών (π.χ. μέχρι 20 εικόνες).
Ψάχνοντας λοιπόν κάποια offline λύση με χρήση προγράμματος στα Windows, κατέληξα στο καταπληκτικό «Bullzip PDF Printer».
Το συγκεκριμένο πρόγραμμα αυτό που κάνει είναι να δημιουργεί έναν εικονικό εκτυπωτή ο οποίος επιτρέπει τη μετατροπή εικόνων, αρχείων κειμένου, κλπ, σε PDF αρχεία.
Γενικώς, ό,τι μπορεί να εκτυπωθεί μπορεί να μετατραπεί σε PDF με τη βοήθεια του «Bullzip PDF Printer».
Εμείς στον οδηγό θα ασχοληθούμε με τη μετατροπή εικόνων σε PDF.

Μετατροπή εικόνων (jpg, png, κλπ) σε PDF με Bullzip

Αρχικά θα χρειαστεί να κατεβάσετε και να εγκαταστήσετε το πρόγραμμα στα Windows.

1. Πατήστε το πλήκτρο:
Κατέβασμα Bullzip
2. Για να κατεβάσετε τη δωρεάν έκδοση για προσωπική χρήση, βρείτε την παράγραφο κάτω από την ένδειξη «Community Edition» και πατήστε την επιλογή «download it here» στο τέλος.
Προχωρήστε σε εγκατάσταση του προγράμματος και όλων των πρόσθετων που σας ζητήσει κατά την εγκατάσταση, καθώς είναι απαραίτητα για τη λειτουργία του. Το πρόγραμμα διατίθεται και στα ελληνικά, αν επιλέξετε την ελληνική γλώσσα κατά την εγκατάσταση.
Η διαδικασία εγκατάστασης δε θα αναλυθεί καθώς είναι απλή διαδικασία.
Πάμε να δούμε πώς χρησιμοποιείται στην πράξη το «Bullzip PDF Printer».
1. Επιλέγουμε (μαρκάρουμε) την εικόνα ή τις εικόνες θέλουμε να εισάγουμε στο αρχείο PDF.
2. Κάνουμε δεξί κλικ στην επιλεγμένη εικόνα ή σε μια από τις επιλεγμένες εικόνες αν είναι πολλές. Η σειρά εικόνων στο αρχείο PDF είναι όμοια με τη σειρά που εμφανίζονται μέσα στον φάκελο που τις έχετε. Βέβαια, σε αυτήν που θα κάνετε δεξί κλικ θα είναι η πρώτη, η αμέσως επόμενη η δεύτερη, κ.ο.κ.
3. Στο μενού που θα εμφανιστεί, επιλέγουμε «Εκτύπωση».
4. Φροντίστε κάτω από την ένδειξη «Εκτυπωτής» να έχει οριστεί η επιλογή «Bullzip PDF Printer».
5. Στη συνέχεια επιλέξτε στο δεξί μέρος μια διάταξη εικόνων που να σας ικανοποιεί.
6. Επιλέξτε αν το «Ταίριασμα εικόνας στο καρέ» θέλετε να είναι ενεργοποιημένο ή όχι. Η επιλογή αυτή φροντίζει οι εικόνες να προσαρμόζονται σε όλη τη σελίδα του εγγράφου, κάτι το οποίο σημαίνει πως χάνεται μέρος αυτών.
7. Μόλις είστε έτοιμοι, πατήστε την επιλογή «Εκτύπωση».
Αναμένετε έως ολοκληρωθεί η διαδικασία εκτύπωσης και θα εμφανιστεί ένα νέο (και τελευταίο) πλαίσιο στην οθόνη σας.
8. Τέλος, στο νέο πλαίσιο πατήστε την επιλογή «Αποθήκευση». Η τοποθεσία του αρχείου από προεπιλογή είναι η επιφάνεια εργασίας, κάτι το οποίο μπορείτε να αλλάξετε πριν την «Αποθήκευση». Επίσης, μπορείτε να μετονομάσετε το αρχείο είτε πριν την «Αποθήκευση» είτε μετά τη δημιουργία του PDF πατώντας πάνω στο ίδιο το αρχείο.
Bonus: Πριν το βήμα 8, μπορείτε από την επιλογή «Ασφάλεια» του οριζόντιου μενού να ορίσετε κωδικό πρόσβασης για να κλειδώσετε το αρχείο και να μπορεί να το ανοίξει όποιος έχει τον κωδικό πρόσβασης. Αν το κάνετε, ορίστε ίδιο κωδικό «Ιδιοκτήτη» και «Χρήστη» για δική σας διευκόλυνση.

Σχόλια