Ο λόγος που επιλέγω HERE WeGo αντί Google Maps για GPS


Δεν είχε περάσει ποτέ από το μυαλό μου ότι θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω άλλη Android εφαρμογή πλοήγησης χαρτών πέραν του «Google Maps». Κι όμως, ένα σημαντικό πρόβλημα της εφαρμογής με έπεισε να αναζητήσω για αντικαταστάτη και κατέληξα πλέον να χρησιμοποιώ «HERE WeGo – Offline Maps & GPS».
Χρησιμοποιούσα τους «Google Χάρτες» για πλοήγηση στην Αθήνα, μιας και δεν γνωρίζω καλά όλους τους δρόμους. Και η αλήθεια είναι ότι πάντα η εφαρμογή με πήγαινε στον προορισμό που ήθελα, ακόμη και χωρίς σύνδεση στο ίντερνετ.
Και τότε γιατί άλλαξα εφαρμογή, θα αναρωτιέστε.
Παρατήρησα πως οι «Χάρτες της Google» έχουν ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα: Η πλοήγηση χρησιμοποιεί κυρίως κεντρικούς δρόμους, κάτι το οποίο είχε ως αποτέλεσμα αρκετές φορές να κάνω πολλά παραπάνω μέτρα για να φτάσω στον προορισμό μου. Άρα και παραπάνω χρόνο κάποιες φορές.
Θεωρούσα το «Google Maps» την καλύτερη GPS εφαρμογή, όμως είπα να κάνω μια προσπάθεια και να δοκιμάσω περισσότερες εφαρμογές, ώστε να κάνω σύγκριση μήπως βρω κάποια καλύτερη.
Δεν χρειάστηκε πολύ ψάξιμο τελικά, μιας και όταν το μάτι μου έπεσε στην εφαρμογή «HERE WeGo – Offline Maps & GPS», αμέσως θυμήθηκα από πού γνωρίζω την εφαρμογή αυτή.


Κάποτε λεγόταν «Nokia Maps», ύστερα «Here Maps» και πλέον το κύριο όνομά της είναι «HERE WeGo». Υπάρχει από το 2014 και όταν πρωτοκυκλοφόρησε είχε αποσπάσει εξαιρετικές κριτικές.
Κατέβασα την εφαρμογή από το Google Play, την εγκατέστησα και αμέσως παρατήρησα πως δεν της λείπει τίποτα σε σύγκριση με τους Google Χάρτες, καθώς έχει:
  • Δωρεάν πλοήγηση είτε online είτε κατεβάζοντας offline τον χάρτη ολόκληρης της Ελλάδας ή άλλης χώρας.
  • Φωνητικές οδηγίες στα ελληνικά και σε άλλες γλώσσες.
  • Επιλογές για πλοήγηση με αυτοκίνητο, συγκοινωνίες, συνεπιβάτες, ταξί, ποδήλατο και περπάτημα. Υπάρχει και η επιλογή για αποφυγή διοδίων όπου αυτό είναι εφικτό.
  • Αναζήτηση τοποθεσιών βάσει διεύθυνσης ή ονόματος μαγαζιού, κλπ.
  • Προβολή κίνησης στους δρόμους.
  • Ειδοποίηση για παραβίαση ορίου ταχύτητας.
Και το καλύτερο ξέρετε ποιο είναι;
Όλα είναι παραμετροποιήσιμα, δηλαδή μπορείτε να φέρετε την εφαρμογή στα μέτρα σας, ενεργοποιώντας και απενεργοποιώντας όποιες από τις προηγούμενες λειτουργίες επιθυμείτε.
Φυσικά, ας μην ξεχνάμε πως λύνει το σημαντικό πρόβλημα του «Google Maps», χρησιμοποιώντας και μικρότερους δρόμους στην πλοήγηση.
Αν πάρετε την απόφαση να δοκιμάσετε το «HERE WeGo», τότε σας συμβουλεύω να ψαχουλέψετε την εφαρμογή και όλα τα εικονίδια μέσα σε αυτή, ώστε να την μάθετε και να αξιοποιήσετε στο έπακρο όλες τις δυνατότητες της.
Αντίο Google Maps ως GPS!

Σχόλια