Πώς να βάζετε emojis, emoticons και σύμβολα σε Windows 10


Μπορείτε να φανταστείτε το ίντερνετ χωρίς τα emojis; Εκείνες τις φατσούλες -και όχι μόνο- που συνήθως συνοδεύουν τα μηνύματα που στέλνουμε και τις δημοσιεύσεις που δημιουργούμε στα Social Media;
Εγώ πάντως δε μπορώ.
Στα κινητά χρησιμοποιούμε emojis εύκολα και γρήγορα χάρη στις εφαρμογές πληκτρολογίων που έχουν ενσωματώσει τη δυνατότητα αυτή. Στους υπολογιστές δε συμβαίνει το ίδιο όμως.
Το παραδοσιακό πληκτρολόγιο του υπολογιστή δεν έχει ακόμη κάποιο πλήκτρο για emojis κι έτσι καταφεύγουμε σε διάφορες άλλες λύσεις.
Η πιο συνηθισμένη είναι να χρησιμοποιούμε τη λειτουργία που μας παρέχουν τα περισσότερα Κοινωνικά Δίκτυα ή εφαρμογές, εμφανίζοντας μας λίστα με emojis για να επιλέξουμε.
Η αμέσως επόμενη επιλογή είναι να επισκεφθούμε sites που παρέχουν emojis προς αντιγραφή και στη συνέχεια να κάνουμε επικόλληση.
Η τρίτη (και τελευταία) επιλογή είναι να εγκαταστήσουμε κάποιο πρόσθετο στον browser που χρησιμοποιούμε ή κάποια εφαρμογή στα Windows 10.
Αφήστε τα προηγούμενα στην άκρη, καθώς πλέον τα Windows 10 έχουν ενσωματωμένο πληκτρολόγιο για emojis, emoticons (για τους παλιότερους) και σύμβολα.

Εμφάνιση πληκτρολογίου για emojis, emoticons & σύμβολα σε Windows 10

Η διαδικασία είναι πάρα πολύ απλή και γρήγορη.
Αρκεί να κρατήσετε πατημένο το πλήκτρο των Windows στο πληκτρολόγιο και στη συνέχεια να πατήσετε το πλήκτρο με την τελεία.
Σημείωση: Η φωτογραφία προέρχεται από έκδοση (1903) των Windows 10 με εγκατεστημένο το μεγάλο update του Μαΐου 2019.
Ένα μικρό παράθυρο με emojis θα πρέπει να εμφανιστεί στην οθόνη σας, έχοντας στο πάνω μέρος τις κύριες κατηγορίες για να επιλέξετε και στο κάτω μέρος υποκατηγορίες.
Για να τα χρησιμοποιήσετε, αρκεί να:
1. Κάνετε αριστερό κλικ σε οποιοδήποτε σημείο επιτρέπεται να προστεθεί κείμενο, ώστε να εμφανιστεί ο κέρσορας που αναβοσβήνει.
2. Εμφανίσετε το εικονικό πληκτρολόγιο πατώντας από το φυσικό πληκτρολόγιο σας το πλήκτρο των Windows και το πλήκτρο της τελείας.
3. Κάνετε αριστερό κλικ στα emojis, kaomojis (περιέχει τα emoticons) ή σύμβολα που σας ενδιαφέρουν.
Τέλος λοιπόν στις αναζητήσεις σε sites για μια απλή φατσούλα σε αρχείο του Office ή σε κάποιο site.
Πλέον τα έχετε όλα μαζεμένα σε ένα μέρος με γρήγορη πρόσβαση!

Σχόλια