Πώς να εμφανίσετε κρυφούς αποθηκευμένους κωδικούς πρόσβασης


Όλοι οι browsers, είτε μιλάμε για Google Chrome είτε για Mozilla Firefox, κλπ, προστατεύουν τους αποθηκευμένους (και μη) κωδικούς πρόσβασης με τη χρήση συμβόλων όπως κουκκίδες και αστερίσκους.
Αυτό είναι καλό, γιατί πόσες φορές όταν πάμε να συνδεθούμε σε μια υπηρεσία εμφανίζονται έτοιμα τα στοιχεία σύνδεσης του κατόχου της συσκευής; Πολλές.
Οι περισσότεροι χρήστες σταματούν εκεί, στα σύμβολα, καθώς αδυνατούν να ανακαλύψουν ποιοι χαρακτήρες κρύβονται από κάτω, ποια γράμματα, σύμβολα και αριθμοί.
Όχι όμως κι εμείς, καθώς θα μάθουμε έναν εύκολο και γρήγορο τρόπο για να ξεσκεπάζουμε κωδικούς πρόσβασης.
Ο τρόπος αυτός λειτουργεί σε όλους τους σύγχρονους browsers. Μπορεί στην αρχή να σας φανεί δύσκολη η διαδικασία, όμως πιστέψτε με πως δεν είναι και μπορείτε όλοι να την ακολουθήσετε βήμα βήμα.
Έστω λοιπόν ότι βρίσκουμε έναν αποθηκευμένο κωδικό πρόσβασης στα στοιχεία σύνδεσης του Facebook.
Η διαδικασία αποκάλυψης του είναι η εξής:
1. Μαρκάρουμε τον κωδικό πρόσβασης κάνοντας διπλό αριστερό κλικ πάνω του και στη συνέχεια κάνουμε δεξί κλικ πάνω του.
2. Στο μενού που θα εμφανιστεί, πατάμε την επιλογή «Έλεγχος αντικειμένου» αν χρησιμοποιούμε Mozilla Firefox ή «Έλεγχος» αν χρησιμοποιούμε Google Chrome.
3. Ένα νέο πλαίσιο θα εμφανιστεί στο κάτω μέρος της οθόνης μας και αν κάναμε σωστά τα προηγούμενα βήματα, θα έχει εμφανιστεί μέσα σε μπλε πλαίσιο ο κώδικας (HTML) που αναφέρεται στον κωδικό πρόσβασης. Το σημείο του κώδικα που μας ενδιαφέρει είναι το «type=“password“».

4. Κάνουμε διπλό αριστερό κλικ στο «type=“password“», σβήνουμε τη λέξη «password» και στη θέση της πληκτρολογούμε τη λέξη «text». Το τελικό αποτέλεσμα θα είναι δηλαδή «type=“text“». Τέλος, πατάμε το πλήκτρο «Enter» από το πληκτρολόγιο για να αποθηκεύσουμε την αλλαγή που κάναμε.
Αν όλα πήγαν καλά, τότε θα έχει εμφανιστεί ο κωδικός πρόσβασης που προηγουμένως ήταν κρυφός με σύμβολα. Στο παράδειγμα μας είναι ο «oK0d1k0sMOU».
Στην ουσία, αυτό που κάναμε ήταν να πούμε στον browser να μην βλέπει τον κωδικό πρόσβασης ως κωδικό πρόσβασης, αλλά ως απλό κείμενο. Κι έτσι να μας αποκαλύψει αυτό που προηγουμένως έκρυβε.
Τόσο απλά!

Σχόλια